Yoff Kau - BodyWorks Studio - Behandelaar

De behandelaar

Ik ben geboren in Edmonton, in Canada. Mijn ouders zijn van oorsprong Nederlands en zijn begin 1950 naar Canada geëmigreerd. Bij mijn geboorte ben ik door mijn ouders Josephine Adèle Kau genoemd, maar nu noemt iedereen me gewoon Yoff (spreek uit Joof!). In de zeventiger jaren verhuisde ons gezin weer terug naar Nederland en zoals je kunt zien, verblijf ik hier nog altijd.

Tijdens mijn tienerjaren begon het mensen op te vallen dat ik hield van masseren en dat het soms leek alsof ik “magische handen” had die de pijn altijd goed wisten te verlichten. Toen waren het nog gewoon intuïtieve momenten waarbij ik als vriendendienst mijn handen aanbood. In mijn dertiger jaren vielen de puzzelstukjes pas op hun plaats en heb er echt iets mee gedaan, maar er volgde eerst een zijsprong naar een meer administratieve carrière waar ik mij heb bekwaamd als office manager en directie secretaresse.

Ondertussen startte ik in 1992 met Tai Chi lessen en mijn oplettende docent had al snel door dat ik geïnteresseerd was in lichaamswerk. Hij gaf ook les in Shiatsu en zo werd hij in 1993 mijn eerste leraar. Deze eerste kennismaking beviel zo goed dat ik uiteindelijk besloot dat ik een beroepsopleiding wilde volgen.

Ik kwam terecht op de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu bij Alan Nash en ik heb examen gedaan in 1998. Ik heb daarna nog een jaar gevolgd onder de bezielende leiding van Kawada Sensei, een Japanse docent die ons naast Shiatsu veel leerde over oosterse diagnose technieken en veel nieuwe wijsheid bracht in aanvulling op wat ik al had mogen leren, bijzonder inspirerend!

Na het behalen van mijn shiatsu therapeutendiploma in 1998, ben ik officieel met mijn praktijk gestart en heb deze verder uitgebouwd naast mijn andere baan als secretaresse. Ik heb er vanaf dat moment bewust voor gekozen om niet meer op het hoogste niveau in de organisatie te werken met extreme stress en verantwoordelijkheid en zo gingen die twee werelden die ik had gekozen best goed samen. Maar vanaf medio 2006 ben ik fulltime aan het werk gegaan als therapeut in mijn eigen praktijk. Het was een grote sprong en ik heb hem met volle overgave gemaakt.

Inmiddels heb ik me ook enthousiast begeven op verdere paden binnen de natuurgeneeskunde. Disciplines waarvan ik voel dat ze complementair zijn bij het werken met Shiatsu. Ik kan er ontzettend van genieten om kennis en wijsheid te vergaren en uit te wisselen met collega therapeuten. En er is zoveel te leren op dat gebied!! Soms via een workshop, op persoonlijk niveau, of soms via Internet forums. Dus ondertussen is mijn werkgebied uitgebreid naar o.a. docent Do-In (Acu-Yoga), Bowen Therapie, Triggerpoint Therapie, Kinesio-taping, Reiki, Holistic Pulsing en natuurgeneeskundig gezondheidsadvies.

Ik heb zelf ondervonden dat als je eenmaal je voeten op dit pad heb gezet als therapeut, dat de mogelijkheden om op reis te gaan om je verder te ontwikkelen en praktische toepassingen te vinden voor de kennis die je onderweg hebt vergaard, schier oneindig lijken te worden. Ik ben ervan overtuigd dat een westerse toepassing en integratie van de eeuwenoude oosterse kennis, artsen en therapeuten binnen en buiten de natuurgeneeskunde zullen verlichten en enthousiast maken. Zo kunnen wij onze cliënten meer zien als unieke wezens samengesteld uit een oneindige variëteit van ingrediënten en niet meer alleen als een symptoom waarmee we ze identificeren, of als een klacht waarvoor ze bij ons komen. Ik zie het behandelen altijd als een samenwerking met de cliënt. Zo zijn we samen op zoek naar een betere kwaliteit van leven en het veranderen van onze omstandigheden.

Ik kijk er naar uit om je binnenkort te ontmoeten.
Tot dan!

Yoff

Nog meer ......

Een kijkje in de praktijkruimte

praktijk foto

Netwerk

Ik voel mij bevoorrecht als onderdeel van een netwerk van zeer kundige therapeuten en behandelaars.
Dit netwerk heb ik opgebouwd in de tijd dat ik zelf praktijk voer. Als ik je niet kan helpen dan zal ik dat eerlijk zeggen. Ik verwijs je dan graag door naar een vertrouwde collega uit mijn eigen netwerk.

Wist u dat...

Mensen die lijden onder frequente hoofdpijn (aanvallen) of migraine soms baat hebben bij het preventief innemen van het supplement Biodoron van Weleda. Ik was er één van en ik vond het de moeite waard om te proberen.